Over mij

Heb je een ingrijpende

Trauma verwerking

Zonder dat je veel hoeft te praten of heel hard hoeft te werken.

Hardnekkige patronen

Het doorbreken van hardnekkige patronen die vroeger zijn ontstaan.

Onderbewustzijn

We werken aan het onderbewuste deel van je brein die alle patronen in stand houdt en waar je niet zomaar bij kunt.

Hoe wordt je in godsnaam gelukkig?

Iedereen maakt wel eens een keer wat ingrijpends mee, maar wat als eigenlijk je hele leven vol hangt van ingrijpende gebeurtenissen? Wat als je continu het gevoel hebt dat je aan het overleven bent en je systeem regelmatig op tilt slaat? Hoe kun je dan genieten en je gelukkig voelen?

Aan de buitenkant lijkt het alsof je het allemaal best goed voor elkaar hebt, maar je voelt je ver weg van jezelf en misschien leeg, opgejaagd of neerslachtig. In ieder geval niet echt blij.

Grote kans dat jouw verleden ervoor heeft gezorgd dat je graag voor anderen wil zorgen. Dat is op zich een mooie kwaliteit! Maar wat als de voldoening altijd maar tijdelijk voelt? En als je jezelf daarin ook voorbij loopt? Als je de lat hoog legt, en het daarom eigenlijk nooit goed genoeg is?

Hoe kom je uit die hardnekkige patronen?

Misschien herken je dat je de afgelopen jaren al best wat gewerkt hebt aan persoonlijke ontwikkeling, maar dat je maar niet uit die hardnekkige patronen lijkt te komen die ooit vroeger ontstaan zijn.

Dat laatste is niet gek! Je werkt namelijk continu aan het “bewuste” deel, maar wist je dat dat alleen maar het topje van de ijsberg is? Het onderbewuste deel van je brein houdt alle patronen in stand, en daar kan je niet zomaar bij.

Ik help je om trauma’s op diepe lagen te verwerken, zonder dat je veel hoeft te praten of heel hard hoeft te werken.

Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik maakte veel heftige gebeurtenissen mee toen ik jong was en probeerde hier mee om te gaan door o.a. te vluchten in eten. Ik probeerde me sterk te houden, maar op een gegeven moment ging dat niet meer.
Tijdens mijn zoektocht in het helen van mezelf kwam ik erachter dat de negatieve gedachten en destructieve overtuigingen eigenlijk helemaal niet bij mij hoorden. Ik heb ze meegekregen van vroeger, maar ik hoefde ze niet langer vast te houden.

Ik weet uit ervaring dat het vasthouden van overtuigingen (gebeurt vaak onbewust) schadelijker kan zijn voor je dan dat je openstaat ze te onderzoeken. Maar weet jij veel? Vandaar de reis met mij naar je onderbewustzijn. Jouw onderbewustzijn is zeer krachtig (95%!! van wie jij bent). Voor mensen met een grote wilskracht en sterk denkvermogen zal het een openbaring zijn als ze het kritisch stemmetje even opzij kunnen zetten tijdens hypnose.

Ik begeleid je graag!

Jane van Slingerland
Jane van Slingerland

Hypno -en EMDR Therapeut

Ik ben opgegroeid als KOPP Kind (kind van ouders met psychische problemen). Daardoor kende ik de gevoelsschommelingen en eenzaamheid al vrij vroeg.

Samen aan de slag om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken

Als we samen aan de slag gaan, starten we altijd met een uitgebreide intake en de eerste sessie. Die eerste sessie duurt meestal wel 1,5 tot 2 uur. Je krijgt van te voren een vragenlijst, zodat ik je al een beetje leer kennen. Tijdens de intake brengen we jouw leven en situatie in kaart. Ik leg je uit hoe de methode werkt, zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Daarnaast starten we met de eerste sessie. Ik heb de eerste sessie helemaal afgestemd op jou, naar aanleiding van de vragenlijst die je me hebt gestuurd.
Na de eerste sessie volgen nog minimaal 2 sessies. Deze sessies hebben we nodig om echt te zorgen voor blijvende verandering in je leven. Daarna kijken we verder.

Het traject is helemaal op maat en altijd persoonlijk afgestemd op jouw verhaal en op wat jij nodig hebt.

Ervaringen van anderen

Ik heb Jane leren kennen als een empatisch, maar ook als een eerlijk en direct persoon. Tijdens ons eerste gesprek voelde ik mij veilig en op mijn gemak, wat erg prettig was omdat ik nogal sceptisch tegenover hypnotherapie stond. Door Jane’s deskundigheid heb ik een positieve introductie met verschillende technieken in de hypnotherapie ondervonden. Kortom een mooie ervaring en een waardevolle toevoeging in mijn ontdekkingsreis naar mijn innerlijke bewustzijn. Ik ben vol lof en zou dit iedereen aanraden. Bedankt Jane!

Maureen

Vrouw 58 jaar

De sessies bij Jane zorgden ervoor dat ik me in positieve zin heel anders voelde. Ik was minder gestresst, had veel meer zelfvertrouwen en was in het algemeen veel rustiger. Eigenlijk ging ik voor mijn faalangst tijdens het afrijden, maar het werkte door op alle vlakken.
Ik denk wel echt dat de hypnose geholpen heeft. Ik was nerveus, maar bleef op een heel ander niveau heel rustig.

Dane

Man 30 jaar

Kom los van oude patronen die je niet meer dienen

Zowel hypnotherapie als EMDR werken op het zelfgenezend vermogen.
Het lichaam is ontzettend intelligent. Het slaat al jouw ervaringen en herinneringen op. We zetten het lichaam op een zachte manier aan om zichzelf te herstellen en tot rust te komen.

Tijdens de sessies zet ik hypnotherapie in als basis, met als aanvulling EMDR therapie.

Dit zijn twee methodes die werken op je onderbewustzijn om gedrag op een doeltreffende manier te veranderen. Het zijn methodes die beide wetenschappelijk onderzocht zijn en voor goede resultaten zorgen.

We brengen je hoofd en lichaam in een ontspannen staat, waardoor je toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Alles om je heen is op dat moment, in hypnose, even minder van belang. Hierdoor ben je spontaner, en reageer je direct vanuit je onderbewustzijn. Door middel van een persoonlijk script kunnen we daar nieuwe suggesties toevoegen aan je onderbewustzijn, waardoor je gedrag in je huidige leven verandert.

Je bent gewoon alert en je hoort alles wat er om je heen gebeurt.

Het is heel lastig om uit te leggen wat hypnotherapie en EMDR precies zijn en hoe het werkt. Ik wil je uitnodigen om het vooral te ervaren.

Liever nog wat meer lezen hierover? Meer uitleg lees je in mijn blogartikel.  

ddp-et-icon|et-icon-box-empty|V

Hypnotherapie

Hypnotherapie of hypnose ken je vast wel, maar de kans is groot dat je het alleen kent van televisie. Hypnotherapie in mijn praktijk heeft niks te maken met van die televisieshows waarbij je geen invloed hebt op wat er gebeurt.

Je bent eigenlijk vaker in hypnose dan je denkt! Hypnose is een versterkte focus, een staat van hoge concentratie vergelijkbaar met het opgaan in een zeer spannende of mooie film waarin je vaak ook niet meer in de gaten hebt wat er om je heen gebeurt want je wilt niet gestoord worden, eruit gehaald worden. Alleen in hypnose kun je het kritische stemmetje, dat heet de kritische factor, even laten rusten en kom je in contact met je werkelijke gevoelens, ervaringen pijn, en wensen.

ddp-et-icon|et-icon-box-empty|V

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een bewezen therapievorm die wordt ingezet voor het verwerken van trauma’s. Door middel van klikjes in je oren en verschillende bewegingen die je volgt met je ogen, wordt de REM slaap nagebootst. Dat is een diepe slaap waarin we normaal heftige gebeurtenissen een plekje geven, maar soms is dit niet voldoende.

Verandering begint bij jou

De methodes die ik inzet zijn heel effectief en helpen je om je sneller weer beter te voelen, maar verandering begint bij jou.

Hoe zou het voor je zijn als je jouw probleem kan oplossen zonder daarbij hard te hoeven werken? Klinkt dat als muziek in je oren?

Met andere woorden, wil jij niet te veel praten over jouw gevoelens en nare gebeurtenissen, maar eindelijk eens met meer gemak en op een ontspannen manier je probleem oplossen?
Dan ben je hier aan het goede adres!

Soms is het misschien niet makkelijk, maar na de sessies zal je je opgelucht en lichter voelen. Ik kan je alleen helpen als je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan.

Zodra jij gebruik maakt van jouw eigen zelfgenezend vermogen kunnen er hele mooie dingen ontstaan.

Investering in jezelf

De sessies zijn helemaal op jou afgestemd

3 sessies voor

€375

Praktische Informatie

De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Amsterdam. Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur. De eerste sessie  inclusief de intake kan tot 2 uur duren.
Bereikbaarheid

Mijn praktijk is makkelijk bereikbaar met de auto of op de fiets. Je kunt in de buurt betaald parkeren.

Moet ik iets meenemen?

Van te voren stuur ik je een voorbereidende vragenlijst. Verder hoef je niks mee te nemen, alleen jezelf.

Interesse in een traject? Laten we kennismaken!

Vul hieronder je gegevens in, dan plan ik samen met jou een moment in om even te bellen, zodat we kunnen kijken of dit bij je past. Ik hoor graag jouw verhaal.

8 + 9 =

Vragen die je misschien hebt

Is hypnose eng?

Nee, helemaal niet! Hypnose is eigenlijk een versterkte focus. 95% van wat er gebeurt bevindt zich in het onderbewustzijn en slechts 5% is bewust. Jij zult altijd in charge blijven. Je kunt je lichaam verplaatsen, aan je gezicht krabben als je jeuk hebt, weigeren om een instructie op te volgen, zelfs liegen of opstaan en besluiten te stoppen als jij dat wilt. Dus controle zal jij altijd behouden. Het is van groot belang dat je je begeleider vertrouwt en je op je gemak voelt.

Daarnaast heb je met jezelf te maken. Alles in jouw lichaam is opgeslagen. Alles wat je ooit hebt meegemaakt, hebt gevoeld, hebt geroken, hebt gezien is bij jouw bekend. Dus je betreedt een bekende wereld. En je blijft gewoon in deze kamer, op deze stoel, bij mij als begeleider.

Is hypnose zweverig?

Het heeft inderdaad een beetje een zweverig sfeertje misschien, maar dat komt door films en verhaaltjes. Hypnose is juist heel down to earth. Vergelijk het met hoe destijds tegen meditatie en yoga wordt aangekeken. Nu vind je in iedere wijk wel één of twee yoga meditatie centra en maken veel mensen er gebruik van vanwege het goede gevoel dat het ze geeft. Hypnose eigen een versterkte focus. De kracht van hypnotherapie is wetenschappelijk bewezen en komt daardoor steeds meer terug in de reguliere geneeskunde. Als hypnose in ziekenhuizen wordt toegepast als vervanging van verdoving en door veel tandartsen dan heb je niet met een zweverige groep te maken toch?

Ik ben bang dat ik niet in hypnose kan komen, hoe zit dat?

Het is belangrijk dat je mij als begeleider vertrouwt. Om echt te kunnen ontspannen, leg ik je daarnaast heel goed uit wat je kunt verwachten. Daarnaast geldt: hoe vaker je in hypnose bent geweest, hoe makkelijker het gaat.

Ik ben bang dat ik niet in hypnose kan komen, hoe zit dat?

Het is belangrijk dat je mij als begeleider vertrouwt. Om echt te kunnen ontspannen, leg ik je daarnaast heel goed uit wat je kunt verwachten. Daarnaast geldt: hoe vaker je in hypnose bent geweest, hoe makkelijker het gaat.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit me helpen?

Ik weet natuurlijk niet wat jouw situatie is en wat je al geprobeerd hebt. Het voordeel van de combinatie tussen hypnotherapie en EMDR therapie is dat beide werkt op het onderbewustzijn en dat je bij beide niet veel hoeft te praten. Als je bereid bent naar mij te luisteren dan is de kans heel groot dat hypnose jouw gaat helpen.

Ik ben bang om terug te gaan naar een heftige gebeurtenis, past dit toch niet bij mij?

Je blijft altijd fysiek in deze ruimte en in deze stoel. De kans is er uiteraard dat je moet huilen of misschien zelfs gaat schreeuwen, maar ik ben er om jou te kalmeren, terug te halen als het te erg aanvoelt. En je bent in een paar tellen weer terug. Het nare gevoel is ook weer zo weg. Je blijft in het hier en nu. Het nare wat je tegenkomt ga je juist verzachten en er anders tegen aan kijken zodat het nare gevoel verdwijnt.

Ik ben bang dat ik niet uit mijn hypnose kom, wat nu?

Dit gebeurt eigenlijk nooit. Je bent binnen een paar tellen weer terug en je bent er de hele sessie bewust bij. Je kunt nog steeds praten, geluiden horen, aan je gezicht krabben etc. Je bent gewoon nog bij bewustzijn. Mensen die in hypnose blijven steken, willen dit graag omdat het zo goed voelt. Maar ik ben er als begeleider om je terug te halen en uit hypnose te halen. Dat doe je nooit zelf.